ПАТ "Теремнохліб"

На ринку ТМ «Теремнохліб» із 1983 року,   персонал на сьогодні складає 540 чоловік. Всі люди влаштовані офіційно, заробітна плата – «біла».  


Продукція ТМ «Теремнохліб» налічує понад 60 найменувань. Великим попитом тут користуються і духмяна й смачна здоба, і так званий соціальний хліб (хоча такого поняття в законодавстві насправді немає).  Але найпростіша рецептура: борошно, вода, сіль, цукор – роблять його найбільш доступним для широкого споживача. Особливо в період кризи. У компанії кажуть, що саме цей хліб – низькорентабельний, результатність  державою обмежена на рівні 5% . У «Теремнохліб» він займає десь  75-80% усього виробництва, тому заробити на ньому неможливо. Але припиняти випікати так званий соціальний хліб тут не збираються.  Тож про тридцятирічний успіх підприємства,  нюанси технологічного процесу, якість продукції, вакантні місця говоримо сьогодні з  Андрієм Олексійовичем ТИЩЕНКОМ, головою правління ТМ «Теремнохліб».

– Найперше цікавить якість продукції – є чи нема добавок? 
– Добавок у нас немає принципово, – хоча нам не раз пропонували  і розпушувачі, й інші ненатуральні інгредієнти. До таких метод вдаються здебільшого малі виробники, в яких немає  фізичної можливості тримати класичне виробництво. А у нас виробництво саме класичне. Ну і такий важливий момент: нас контролює своя виробничо-технічна лабораторія, атестована «Волиньстандартметрологією»: вхідну сировину, бере аналізи, перевіряє показники і бореться за якість вихідної продукції. 
 




















– Чим, окрім якості продукції, ви відрізняєтеся від аналогічних торгових марок?
–  Найперше, класичною технологією.  Те, що у нас більшість продукції випускається ще згідно радянських ГОСТів, які не передбачали в борошняних виробах ніяких сторонніх домішок і додатків. Неухильний контроль власного виробництва кількома санітарними службами.  У людей обов’язковим є спецодяг, медичні книжки (навіть у мене вона є). Підприємство постійно купує хімію для співробітників, має вартісну техніку, яка ідеально миє і дезінфікує тощо. 

– Чим ТМ «Теремнохліб» приваблива для людей, які розглядали б можливість попрацювати у вашій команді? 
– Попри важку ситуацію в країні й той момент, що багато підприємств згортають роботу, ми молоді, динамічні й амбітні в хорошому сенсі цього слова –  намагаємося рухатися вперед, розвиватися. Фахівці можуть реалізувати у нас свої можливості, ми соціально відповідальні, зарплата у нас «біла» (а це, насамперед, майбутні пенсії). Надаємо можливість харчуватися на підприємстві за помірними цінами. Не затримуємо заробітних плат і навіть зараз, коли злетіли ціни, шукаємо можливості їх підвищувати. 






 










– Рівень соціальної відповідальності підприємства, яке Ви очолюєте, дуже високий. Розкажіть, будь ласка, про фонд 10 копійок з кожної хлібини для онкохворих дітей. Ця акція все ще триває? 
– Вона й не припинялась. З минулого року ми дали клич іншим виробникам допомогти фонду «СТОПРАК», який очолює Марія Адамчук, тому що тільки власними силами забезпечити його потреби не маємо змоги. Але щомісяця з кожної буханки хліба «Родинного» по 10 копійок перераховуємо для підопічних Марії. Не так давно ходили разом у лікарню, вона показувала, куди гроші пішли, вражає, коли на це все подивишся. Дійсно розумієш, що цим треба займатися, бо держава поки, на жаль, не спроможна. Тих чоловіків, які працювали на підприємстві й пішли воювати, ми теж збирали самі. І біженцям, яких ми поселили у нашому міні-готелі, відгукнувшись на прохання волонтерів. Родина з Донецька (мама та дві доньки) живуть у нас безкоштовно з минулого літа й на заводі харчуються також безкоштовно.
















 – Скажіть, а кого найскладніше зазвичай знайти для такого підприємства, як «Теремнохліб»? 
– Насправді багатьох складно, тому що хороших фахівців бракує в усі часи. Тривалим у часі є пошук відмінних водіїв, фахівців із відділу продажів. Але якщо ви хочете працювати з нами, то маєте, насамперед, бути фахівцем, який віддається своїй роботі. Бо вміння щось робити на совість – це товар. І наскільки він якісний, залежить лише від самої людини. Тоді й оплата праці буде згідно результатів.  

Галина КРАВЧУК 



Ми у мережах

Наші партнери